Margot Wallström inviger mångfaldskonferensen Working for Change

By
In

Nästa vecka hålls Working for Change på Stockholmsmässan, en ny konferens med det uttalade syftet att få mångfaldsdebatten att handla om affärsnytta och praktiska lösningar. Invigningstalare och en av moderatorerna under konferensen är Margot Wallström, välkänd profil inom svensk och europeisk politik och numera ansvarig för PostkodLotteriets satsning på mångfald och tolerans.

– Ökad mångfald är en strategisk fråga och behöver behandlas därefter. Mångfald måste in i styrelserummen och diskuteras i ledningsgrupperna. Vd och ledning måste vara tydliga med att mångfald är en genuint förankrad affärsstrategi, säger Margot Wallström.

Initiativtagaren till Working for Change är Rodrigo Garay, som har grundat företaget Diversitas Talent och verkligen brinner för kulturell mångfald. Till årets konferens har han fått med sig inte bara Margot Wallström utan även andra namnkunniga personer som tidigare integrations- och jämställdhetsministern Nyamko Sabuni, Pär Larshans från Max Hamburgerrestauranger, Sintercasts ordförande Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Stockholms Handelskammares vd Maria Rankka med flera.

Och det är tydligt att intresset för mångfaldsfrågorna är stort. Responsen var så stor bland de ledare inom näringsliv och organisationer som bjöds in till konferensen, att man nu fått lov att sätta upp en väntelista.
– Svenska företag missar stora affärsmöjligheter genom att inte återspegla kunderna. Det finns två miljoner människor med utländsk härkomst i Sverige, och de köper varor och tjänster för cirka 280 miljarder årligen, säger Rodrigo Garay.

– Till det kommer den demografiska utmaningen. 30 procent av de yrkesverksamma i Sverige
går i pension inom två år, och vi måste börja utnyttja potentialen hos alla i Sverige om vi ska klara kompetensförsörjningen framöver. Därför kommer vi lyfta fram goda exempel på Working for Change och visa hur man kan jobba praktiskt med mångfaldsfrågorna, säger Margot Wallström.

Working for Change är en konferens, en tankesmedja och ett konkret femstegsprogram som syftar till att öka den kulturella mångfalden på den svenska arbetsmarknaden genom att visa på affärsnyttan med mångfald. Årets konferens äger rum den 28 november och organiseras av Stockholmsmässan, Diversitas Talent och Svenska PostkodLotteriet i samarbete med TNS Sifo, eQuals AB och Diversity Charter Sweden.

För pressackreditering skicka ett mail till press@stockholmsmassan.se.

För mer information och hela programmet besök www.workingforchange.se eller kontakta:

Rodrigo Garay, grundare Diversitas Talent, rodrigo@workingforchange.se, 0706 – 31 93 07
Helena Nilsson, marknads- och kommunikationschef Stockholmsmässan, helena.nilsson@stockholmsmassan.se, 070 – 789 44 19
Hanna Thofelt Lindström, presskontakt Svenska PostkodLotteriet, hanna.lindstrom@postkodlotteriet.se, 0708 – 49 07 49